onsdag 8 april 2009

BYTEATERN OCH XL-LABBET

Hej.
Igår var vi hos Byteatern och Xl-labbet.
Här ska jag berätta lite.

BYTEATERN :
På byteatern så fick man tre olika lappar. Man fick en grön, en gul , och en orange. Sen frågade AG vad man blev glad av. Det skulle man svara med ett ord på den gröna lappen. Sen vad man blir Arg/Ledsen av. Det skulle man skriva på den orangea lappen. Och så frågade hon vad man längtar efter. Det skulle man skriva på den gula. Sen var det tre långa väggar man kunde sätta upp lapparna på. Sen kunde man läsa dom andras svar. Fast man visste inte vems det var. Det var rätt kul tyckte jag. Det var kul och se vad dom andra svarar.
Sen spelade vi skuggspel. Det var en lång vit vägg. Sen skulle det var mörkt inne i rummet. Och då skulle 2 utklädda personer gå fram och visa sig för den andra sidan. Fast man såg ju bara skuggan.Jag tycker det var coolt. Och kul. Så Jag och en kompis fick gå fram först. Fast den andra sidan kom på vilka vi var. Sen gick två nya fram. Sen skulle vi fika. Och vi åt hamburgare och vår egna fika som vi hade med oss. Sen skulle vi iväg till XL-Labbet.



XL-LABBET :
Vi åkte till xl-labbet för vi har börjat jobba om hjärnan. Där inne har dom olika stationer om alla olika sinnerna. Man var grupper. 3 personer i varje. Så jag och två till prövade något med lukten. Två personer skulle lukta. En skulle lukta i kanel hålet. Och en i kaffe hålet, Man skulle det i någon minut. Sen skulle dom lukta i den som det stog blandat. Där kännde dom tvärtom. Så den som luktade på kanel den kännde kaffe. Och den som luktade på kaffe den kännde kanel. Det är coolt att det händer så. Sen skulle man känna på saker. Man skulle gissa vad det var. Och sen skriva det i en grön bok som man fick. Den skulle man skriva i efter varje station man gjort. Det var en till station man skulle lukta på. Då skulle man trycka på en flaska och lukta det som kom. Vissa lukter var goda och vissa var äckliga. Det var rätt kul det med. Men inte så jätte. Sen var det många stationer mer. Vi prövade bara vissa av dom. För vi hann inte alla. Men det var kul och vara där endån. Jag tycker det är kul och åka iväg med klassen.

Ha det bra!
Hejdå / Aleksandra

Inga kommentarer: